Десерти

Крем Тирамису: Студен крем с наситен специфичен аромат и вкус за производство на италиански сладкиш Тирамису както и за торти и пасти. Сухата смес се разбива с вода и течна сметана в съотношение 1:1:4 до получаване на гладък крем с приятен гланц. Препоръчително е водата и течната сметана да бъдат охладени предварително до 5-6ºС. Изделието се оформя веднага след разбиването на крема. В противен случай работата с него се затруднява поради започващото желиране. Изделието може дасе оформи върху блат или платка, като посредата се нареждат бисквити за Тирамису или бишкоти. Добре е в сиропа, с който сиропирате да се добави ликьор Амарето или друг бадемов аромат. След оформянето му изделието се оставя в хладилник или фризер за да стегне. Поръсва се с алкализирано какао.
Крем Чийз кейк: студен крем със специфичен вкус за производство на торти и пасти. Сухата смес се разбива със студено прясно и кисело мляко в съотношение 2:4:2,5 с миксер на висока скорост до достигане на максимален обем и гъстота. Продуктът съдържа студено желиращо средство, но за подсилване на желиращия ефект може да се добави желатин, предварително стопен с вода в съотношение 1:3. Препоръчителното количество желатин в този случай е 20гр. на 1 литър течност, използвана за разбиване на сухата смес. Изделието се оформя веднага след приготвяне на крема и се оставя в хладилник или фризер за да стегне добре. Отгоре се гарнира с желирани боровинки или къпини.
Лимоново парфе: студен крем за производство на торти и парфета, специално пригоден за разбиване с кисело мляко, така че да съчетава неповторимият му вкус с лимонов аромат и екзотичност. Съдържа дехидратирани парченца плод, които след приготвяне поглъщат влага, омекват и придават вкус на пресни плодове. Продуктът е с уникален вкус и е без алтернатива на нашия пазар. Кремът се приготвя като с  миксер на висока скорост се разбива сухата смес със студено кисело мляко и течна сметана в съотношение 1:3:1 до получаване на гладка и гъста консистенция. Както и по-горе, ако желаете да добавите желатин, използвайте същите съотношения. Готовото изделие поставете в  хладилник и след това гарнирайте.

Крем Бавария: сметанов крем подходящ за приготвяне на торти, пълнеж на еклери и директна консумация. Разбива се в съотношение 1:2 със студена вода. За повишаване на маслеността може да се добави сладкарски маргарин подходящ за кремове.    

Сметанов крем: подходящ за влагане в торти и за украса. Може да се добавят  различни видове сладка за получаване на плодово-сметанови кремове. Разбива се със студена вода в съотношение 1:1,2 като сладкото предварително се разтваря във водата.

МУСОВЕ

Ягодов, Малинов, Лимонов: десертни кремове за директна консумация съдържащи натурални дехидратирани парченца плодове от съответния вид. При разбиване увеличават обема си значително, което ги прави особено подходящи за продажба на обем. Разбиват се с миксер на висока скорост. Може да се използва вода в съотношение 1:2, прясно мляко в съотношение 1:3 или вода и течна сметана в съотношение 1:2:1.

Шоколадов, Ванилов: прилагат се горните съотношения и начин на приготовление.

СЛАДОЛЕДЕНИ СМЕСИ

Сметанов, Шоколадов, Ванилов, Ягода, Киви, Кокос, Ананас, Малина: подходящи са за производство, на крем-сладолед като 1кг. суха смес се разтваря предварително в 3л. студена вода или за твърд сладолед в съотношение 1:2,7.

Сладолед Йоги: със специфичен вкус на йогурт. Може да се приготви с вода или мляко.

 

ЕМУЛГАТОР ЕКСПРЕС

Подобрител за производство на блатове, платки и кексове. Намалява количеството на влаганите яйца, подобрява структурата на печивото, повишава рандемана. Дава възможност за едновременно разбиване на яйцата и захарта. Използва се в съотношение 2-3% към общото тегло на останалите продукти.

ПУДИНГОВА ТОРТА VIVA PUDDING

Продукти:

1пак. пудинг VIVA – ванилия (60гр.)
1пак. пудинг VIVA – шоколад (60гр.)
обикновени бисквити
1200 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Двата пудинга се сваряват в отделни съдове. Начин на варене: съдържанието на опаковката се разтваря в малко студена вода и се изсипва при непрекъснато бъркане в 600 мл. врящо мляко, предварително подсладено на вкус със захар (6-7 супени лъжици) като захарта се сипва само в топло мляко и при непрекъснато бъркане. След като млякото и нишестето се сварят и се получат еднородни смеси, те се сипва във форма за торта или кекс като се редуват един пласт от единия вид пудинг, един пласт бисквити (бисквитите да не опират до съда) и един пласт от другия вид пудинг до свършване на продуктите като се завършва с пудинг. След като пудинговата торта се охлади, съдът, в който се намира, се обръща върху поднос.


© 2021 Derek ltd. All Rights Reserved. Powered by VIVA